Ankeiler: Nijmegen wil 1000 energievouchers van 250 euro gaan verstrekken aan bedrijven tot 10 werkzame personen in het kader van de aanpak van de energiecrisis.

- Nijmegen wil 1000 energievouchers van 250 euro gaan verstrekken aan bedrijven tot 10 werkzame personen in het kader van de aanpak van de energiecrisis. Dit als extra steuntje voor bedrijven die door hoge energiekosten in de knel komen. Met de energievouchers kunnen bedrijven die niet in een woning gevestigd zijn kleine energiebesparende maatregelen bekostigen.

“Ieder begin is een begin”

De vouchers bieden een kleine ondersteuning in een moeilijke tijd. “Het is geen groot bedrag, maar ieder begin is een begin”, zegt wethouder John Brom (Stadspartij Nijmegen). “We hopen hier toch 1000 bedrijven mee te kunnen helpen. De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief MKB (TEK) kan pas in april 2023 aangevraagd worden en veel bedrijven komen er niet voor in aanmerking. Helemaal scherp hebben we niet hoeveel bedrijven gebukt gaan onder de hoge energieprijzen. Gelukkig valt het aantal aanmeldingen bij het OndernemersPunt Geldzorgen van de gemeente momenteel best mee.”

Besparingsmogelijkheden

Er zijn in Nijmegen momenteel 4063 bedrijven van met maximaal 9 medewerkers gevestigd in een pand dat géén woonfunctie heeft. Voor hen is deze voucherregeling bedoeld. “Bedrijven die in een pand met een woonfunctie werken, konden al profiteren van de energievoucher voor woningen,” zegt Brom. De bedrijven kunnen met de voucher op korte termijn energiebesparende maatregelen nemen. Via een webshop en bij lokale bouwmarkten kan men producten aanschaffen zoals tochtstrips, radiatorfolie, deurdrangers, energiemanagementsystemen en LED lampen. Brom: “Omdat dit eenvoudige en zelf aan te installeren producten zijn, is dit vooral interessant voor het MKB tot 10 werkzame personen. Het omlaag brengen van het energieverbruik helpt om de kosten te beteugelen. Met de EARN-E app is bovendien realtime zichtbaar wat er verbruikt wordt aan stroom en gas. Zo kan men eenvoudig zien waar besparingsmogelijkheden zitten. Ook deze app is aan te schaffen met een energievoucher.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.