Ankeiler: De Gelderse Stichting Poezensnuitjes is cabaretier Kees van Amstel meer dan dankbaar.

- De Gelderse Stichting Poezensnuitjes is cabaretier Kees van Amstel meer dan dankbaar. De grappenmaker heeft in de populaire televisiequiz Weet Ik Veel liefst 23.000 euro verdiend voor de stichting. Dat was afgelopen weekend te zien op RTL4.

"Het geld gaan we gebruiken om dierenartsrekeningen te betalen", zegt bestuurslid Barbara Versteegh. Ze is heel blij en verrast met het enorme geldbedrag dat Van Amstel bij elkaar heeft gespeeld. "In de zomer kunnen we daar twee maanden mee vooruit. In de winter iets langer."

"Als we nog geld overhouden, gebruiken we dat om zwerfkatten op te halen na meldingen, ze te steriliseren en medische hulp geven en daarna zetten we ze terug", legt Versteegh uit.

Stichting Poezensnuitjes was dit keer uitverkoren door Weet Ik Veel. In het programma wordt iedere keer voor een ander goed doel geld bij elkaar gespeeld.

Poezensnuitjes heeft gastgezinnen in Arnhem en Nijmegen die volwassen zwerfkatten en kittens opvangen. Ook vangt de stichting katten op straat, castreren of steriliseren die en zet de dieren uit, waarna ze in de gaten worden gehouden en gevoerd worden.