Bevat Video: Video
Ankeiler: Geduld, een goede concentratie en een soepele duim; dat heb je volgens Marco Nillesen (55) en zijn zoon Mika (15) nodig om te racen op de 'eerste Nijmeegse racebaan', zoals zij dat zelf noemen.

- Geduld, een goede concentratie en een soepele duim; dat heb je volgens Marco Nillesen (55) en zijn zoon Mika (15) nodig om te racen op de 'eerste Nijmeegse racebaan', zoals zij dat zelf noemen. Zondag werd het circuit geopend tijdens een open dag.

De racebaan is een uit de hand gelopen ‘coronaproject’. “Om mijn zoon achter zijn game-pc vandaan te halen, besloot ik om de racebaan, die al twee jaar in de huiskamer lag, te verplaatsen naar de leegstaande eerste verdieping in m’n verhuurbedrijf in Weurt”, vertelt Marco. “Mika is op die manier in aanraking gekomen met zaken als solderen, boren, zagen, lijmen en niet geheel onbelangrijk: de rol van gastheer. Het is tenslotte zijn racebaan.”

Toekomst

Marco denkt alweer na over een volgend project. "Ik had vorige week een klant en die zei: 'misschien moeten we zo'n soort racebaan in een vrachtauto bouwen'. Hij was zo enthousiast en met zulke ideeën moet je bij mij niet mee aankomen, want daar ben ik wel gevoelig voor. Ik was die zondagavond al naar een trailer aan het zoeken."

Mika lijkt het sowieso een leuk idee om vaker dit soort projecten met zijn vader te doen. "Achter de computer zitten, vind ik ook maar saai worden."

De racebaan is toegankelijk voor iedereen vanaf twaalf jaar.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel