Lead image 1:
Lead image TXT 1: Wedstrijdfoto. Foto: Rob Koppers
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Wedstrijdfoto. Foto: Rob Koppers
Ankeiler: NEC heeft zaterdagavond overtuigend weten te winnen van FC Emmen. In de Goffert won de ploeg van Rogier Meijer met 3-1 van de Drentenaren.

- NEC heeft zaterdagavond overtuigend weten te winnen van FC Emmen. In de Goffert won de ploeg van Rogier Meijer met 3-1 van de Drentenaren. Nany Dimata (twee keer) en Ibrahim Cissoko waren trefzeker. Het is voor de Nijmegenaren de eerste overwinning van 2023 in de Eredivisie.

> Door onze mediapartner ForzaNEC, geschreven door Martijn Soetekouw.

Effectief NEC

NEC begon fel aan de wedstrijd en was de eerste fase de ploeg met enkele kansen. Al snel werd Cissoko onderuit gehaald na een mooie passeerbeweging in de zestien. De bal werd op de stip gelegd. Dimata mocht vervolgens aanleggen en scoorde de 1-0. Richting het half uur was het de uitploeg dat aan begon te dringen en dichtbij een gelijkmaker was. Bart van Rooij zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat een voorzet van Mark Diemers werd weggekopt. Toch was het niet Emmen, maar NEC dat de voorsprong vergrootte. Dimata ging alleen op de keeper af en schoot de bal binnen. In eerste instantie werd er gefloten voor buitenspel, maar na een check van de VAR werd de goal alsnog goedgekeurd en kwam NEC op een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust liet Philippe Sandler zich gemakkelijk aftroeven door Richairo Zivkovic, de spits schoot de bal vervolgens langs Jasper Cillessen: 2-1.

Overtuigend

NEC begon net als de eerste helft fel aan de tweede helft. Na enkele kansen wist de thuisploeg al snel de score uit te breiden. Na een fraaie voorzet van Elayis Tavsan op Cissoko stifte laatstgenoemde de bal over doelman Mickey van der Hart: 3-1. De Nijmegenaren waren in de tweede helft duidelijk de betere ploeg en lieten Emmen vaak terugzakken op hun eigen helft. De equipe van Rogier Meijer hoefde niet te vrezen voor de Drentenaren. Het publiek zorgde voor veel sfeer in het stadion, massaal werd het stadion verlicht met duizenden lampjes. In de slotfase moest er nog even worden opgelet door NEC. Sandler maakte een belangrijke onderschepping nadat FC Emmen gevaarlijk voor het doel kwam. Tot echt gevaar kwam Emmen niet meer en dus kan NEC de eerste drie punten van 2023 bijschrijven.

Het zijn belangrijke punten voor de Nijmegenaren. Het gat met de rechterkant van de Eredivisie is vergroot en nu kan het vizier van de ploeg van Rogier Meijer omhoog. Woensdag speelt NEC alweer de volgende wedstrijd. Dan gaat de ploeg van Meijer op bezoek bij de koploper: Feyenoord.

Wedstrijdverloop:

12′ Dimata 1-0 (penalty)

35′ Dimata 2-0

44′ Zivkovic 2-1

52′ Cissoko 3-1

Geel: Zivkovic (FC Emmen)

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, Verdonk (84′ Bronkhorst); Schöne, Duelund (90′ Baldursson), Proper; Tavsan, Dimata (90′ Marques), Cissoko (’75 Musaba).

Opstelling FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Araujo, Veldmate (67′ Bernadou), Dirksen; Veendorp, El Messaoudi, Vlak (’72 Mendes); Romeny (’72 Assehnoun), Zivkovic, Diemers.

Scheidsrechter: Joey Kooij