Bevat Video: Video
Ankeiler: In Nijmegen zoekt de politie een overvaller. Op de dag voor Kerst overviel een onbekende man een ouder echtpaar.

- In Nijmegen zoekt de politie een overvaller. Op de dag voor Kerst overviel een onbekende man een ouder echtpaar. Hij sloeg een van zijn slachtoffers met een vuurwapen op het hoofd. De overval vond plaats aan de Professor Asselbergstraat.

De overval was op klaarlichte dag, rond 11.00 uur. De verdachte belde bij het huis aan. De man des huizes deed open en de overvaller ging meteen naar binnen. Hij bedreigde de bewoner met een vuurwapen en eiste geld.

De tekst gaat onder de video, met daarin een reconstructie, verder.

De man riep naar zijn vrouw dat ze de politie moest bellen toen die wilde weten wat er aan de hand was. De overvaller raakte hierdoor in paniek en sloeg de bewoner met zijn wapen. De man ging neer en bleef bloedend liggen. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis. Van de overvaller was toen al geen spoor meer te bekennen.

De overval is de vrouw niet in de koude kleren gaan zitten. Ze is sindsdien erg bang.

Het signalement

De verdachte die de politie zoekt heeft een tenger postuur, is 1 meter 70 à 1 meter 75 lang en heeft een lichte huidskleur. De man sprak Nederlands en droeg een donkerkleurige hoodie met daaroverheen een jas tot aan de knieën. Verder had hij zijn capuchon op en droeg hij een donkere broek.

De politie hoopt op camerabeelden uit de omgeving van de Professor Asselbergsstraat in Nijmegen. De overval was dus op 24 december, rond 11.00 uur. Wie informatie heeft kan bellen (zie kader) of dit tipformulier invullen.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Weet jij meer? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2022595466.

Deel dit artikel