Bevat Video: Video
Ankeiler: Bij Kindcentrum de Peppel in Beuningen kregen leerlingen van groep 7 en 8 woensdagochtend een workshop van journalist Mabel Elzinga.

- Bij Kindcentrum de Peppel in Beuningen kregen leerlingen van groep 7 en 8 woensdagochtend een workshop van journalist Mabel Elzinga. Dit in het kader van het project ‘Hoe wordt het nieuws gemaakt?’. Tijdens dit project leren kinderen alles rondom nieuws, de verschillende communicatiemiddelen en hoe mensen vroeger het nieuws tot zich namen.

In de video legt journalist Mabel Elzinga wat nieuws is en wat er allemaal in een nieuwsbericht staat. Tekst gaat daarna verder:

Eens in de zoveel tijd houdt de basisschool een thematisch project. "Nu gaat het over 'hoe wordt het nieuws gemaakt?'. Kinderen leren dus letterlijk hoe het nieuws gemaakt wordt, maar ook wat er allemaal belangrijk is bij het maken van nieuws. De kinderen gaan dit zelf ervaren door een krant te maken. Daarnaast krijgen de kinderen een stukje geschiedenis over de journalistiek, dus hoe werd er vroeger nieuws gemaakt en hoe verschilt dat met nu", vertelt leerkracht Babette Loermans.

Vragen

Een belangrijke eigenschap van een journalist is nieuwsgierig zijn en dus vragen stellen. Dat zat bij de leerlingen wel goed. Bijna iedereen had een vraag voor Elzinga. Zo vroeg een leerling of het wel eens voorkomt dat mensen gek gaan doen voor de camera. Een ander stelde de vraag in welk seizoen het nieuws het leukst is. Volgens Elzinga hebben de leerlingen genoten van de workshop.

Het project duurt nog tot en met vrijdag 20 januari.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.