Ankeiler: Het aantal bewoners en reizigers in het stationsgebied van Nijmegen neemt de komende jaren toe.

- Het aantal bewoners en reizigers in het stationsgebied van Nijmegen neemt de komende jaren toe. Daarom willen de gemeente, ProRail, NS en de Provincie Gelderland de centrumzijde van het stationsgebied klaarmaken voor de toekomst. Een gebied dat veilig en toegankelijk is en waar alle gebruikers prettig kunnen verblijven en reizen. Maar hoe staat het ervoor met deze plannen? Maandagavond werden Nijmegenaren en andere geïnteresseerden op de hoogte gebracht tijdens een informatieavond in Doornroosje.

"De informatieavond is voor ons als gemeente de formele start is om met inwoners van Nijmegen in gesprek te gaan over de toekomst van de centrumzijde", vertelt Paul Matthieu van de gemeente Nijmegen. "We zitten op dit moment in de 'verkenningsfase'. Dus we weten dat we aan de slag gaan, we weten ook dat we de middelen hebben om aan de slag te gaan, maar wat we precies met het geld gaan doen en welke oplossingen we gaan kiezen, weten we nog niet."

De bezoekers werden niet alleen geïnformeerd, ook mochten ze op sommige vlakken meedenken over de toekomst van het stationsgebied. "Ze mogen zich uitspreken over hoe de oversteekruimte kan worden verbeterd, wat ze belangrijk vinden om de leefbaarheid te verbeteren en of ze behoefte hebben aan meer of juist minder groen", aldus Matthieu.

Die adviezen konden bezoekers invullen op een suggestieformulier of een wenskaart. Zo is de wens van een bezoeker om junks, dealers en daklozen aan te pakken. Een andere bezoeker adviseert in plaats van een parkeergarage, vooral te focussen op verbetering van openbaar- en deelvervoer, zodat er meer ruimte is voor groengebieden en duurzaamheid, en er minder auto's richting het stationsgebied komen.

De komende tijd zullen er meer van dit soort informatieavonden worden gehouden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel