Ankeiler: NEC en Vitesse hebben beiden niet weten te scoren in de Gelderse Derby (0-0).

- NEC en Vitesse hebben beiden niet weten te scoren in de Gelderse Derby (0-0). In het GelreDome speelde NEC lang met een man minder na een rode kaart voor Oussama Tannane.

> Door onze mediapartner ForzaNEC, geschreven door Cas Reuvers

De spanning voor het duel werd nog even opgevoerd door een vuurwerkshow voorafgaand aan de aftrap. In de eerste minuten ging het gelijkop. Vitesse kreeg de eerste mogelijkheid, maar een voorzet werd tot twee keer toe gemist. NEC liet de bal daarna aan de Arnhemmers, wellicht om even te acclimatiseren na die grote kans. Na een klein opstootje eerder ontbrande de wedstrijd de wedstrijd na iets meer dan twintig minuten. Tannane kreeg het aan de stok met een speler van Vitesse. Hij maakte een slaande beweging en dat was genoeg voor scheidsrechter Danny Makkelie om de terugkeer van Tannane in het GelreDome van korte duur te laten zijn. Rood voor de spelmaker van NEC.

Vitesse leek echter niet veel meer de aanval te zoeken dan voor de rode kaart. Daardoor kwam NEC nog een paar keer gevaarlijk eruit. Meijer leek niet veel aan te passen aan zijn formatie. Zo bestond het middenveld nog uit twee man, Lasse Schöne en Dirk Proper. Magnus Mattsson dook wel vaker op in het middenveld, maar behield toch vooral zijn positie aan de linkerkant. De laatste paar minuten van de eerste helft was het overleven voor NEC. Vitesse kwam gevaarlijk dichtbij, maar meerdere schoten vanuit de tweede lijn belandden niet in het doel.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Vitesse had voornamelijk de bal en NEC probeerde er via de omschakeling uit te komen. Dat lukte bijna net na rust, maar een schot van Souffian El Karouani werd gestopt door Vitesse-doelman Kjell Scherpen. Meijer besloot pas twintig minuten voor tijd zijn eerste wissel door te voeren. Met Anthony Musaba hoopte de trainer de ruimte, die achter de defensie van Vitesse lag. Daar leek weinig van terecht te komen. Vitesse wilde winnen en met de overtalsituatie was het vooral tegenhouden voor NEC.

Toch lukte het de Arnhemmers niet om door de Nijmeegse defensie heen te voetballen en dus bleef het bij 0-0. Philippe Sandler viel nog wel uit in die Nijmeegse defensie. NEC blijft door het gelijkspel nog ongeslagen in 2023. Volgende week wacht FC Emmen als volgende tegenstander. Hopen dat NEC dan de eerste winst kan behalen.