Bevat Video: Video
Ankeiler: De gemeente Nijmegen mag de parkeerplaats achter bowlingbaan Olround niet zomaar geven aan de GGD Gelderland-Zuid.

- De gemeente Nijmegen mag de parkeerplaats achter bowlingbaan Olround niet zomaar geven aan de GGD Gelderland-Zuid. Dat heeft de voorzieningenrechter in Arnhem donderdag besloten.

Het conflict gaat over de parkeerplaats aan de Bellefroidstraat waar nu plek is voor zo’n tachtig auto’s. Daar maken de bezoekers van Olround en het bijbehorende Prison Island gretig gebruik van, aangezien de parkeerplekken bij de hoofdingang beperkt is.

Volgens de eigenaar van Olround zijn zij al jaren bezig om de grond van de parkeerplaats te kopen en wist de gemeente daarvan af. Toch heeft de gemeente uiteindelijk een koopopdracht getekend met de GGD Gelderland-Zuid, aangezien de gezondheidsdienst binnenkort gaat verhuizen naar de Groenewoudseweg en het parkeerterrein goed kan gebruiken.

> In deze nieuwsuitzending licht eigenaar Bas van Oldenborgh de situatie toe. Bericht gaat verder onder de video.

Onderhandelingen tussen gemeente en bowlingbaan in 2017 stukgelopen

Een woordvoerder van de gemeente laat in een reactie aan RN7 weten: “Tot in de loop van 2017 is er overleg geweest met BKC (eigenaar Olround) over mogelijke tijdelijke verhuur van het parkeerterrein. Verkoop was en is voor de gemeente geen optie omdat de gemeente van plan is om dit terrein te betrekken bij een toekomstige herontwikkeling. De onderhandelingen tussen de gemeente en Olround zijn daarop beëindigd.”

Voor de gemeente een reden om niet meer in gesprek te gaan met de bowlingbaan en was de GGD volgens hen ‘de enige serieuze gegadigde’ voor aankoop van het terrein. Wel was het medegebruik van de parkeerplaats door Olround buiten kantooruren door de gemeente veiliggesteld in de koopovereenkomst met de GGD.

Olround voelde zich aan de kant gezet en spande daarom een rechtszaak aan. Of de uitspraak van de voorzieningenrechter betekent dat er nu wel een openbare procedure komt voor het parkeerterrein achter de bowlingbaan, is nog onduidelijk. De gemeente gaat de uitspraak bekijken en besluit op basis daarvan wat de volgende stap is.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel