Ankeiler: Sportfondsen Nijmegen blijft tóch de exploitant van het Goffertbad. Dat heeft het Nijmeegse college besloten.

- Sportfondsen Nijmegen blijft tóch de exploitant van het Goffertbad. Dat heeft het Nijmeegse college besloten. In 2021 gaf het vorige college aan na 23 jaar de verbintenis met Sportfondsen Nijmegen, dat ook Zwembad West en het Erica Terpstrabad exploiteert, per eind 2022 te beëindigen en voor een nieuwe exploitatie te gaan aanbesteden. Dat zorgde voor onrust in en tegenstand vanuit de gemeenteraad.

Beheer onvoldoende

Het besluit destijds om de exploitatie van het Goffertbad openbaar te gaan aanbesteden werd ten dele verkocht als ‘gezonde marktwerking’, maar er lag vooral ook ontevredenheid aan ten grondslag. Volgens de gemeente was de kwaliteit van het beheer onvoldoende. Dat bleek uit een schouw die de gemeente in 2020 liet verrichten in het zwembad. Naast Sportfondsen Nijmegen zelf zorgde de aankondiging bij de gemeenteraad, die wil dat het buitenzwembad voor altijd openblijft, voor onrust en zorgen over de continuïteit van het bad en de dienstverlening rondom het bad. De raad nam een motie aan die het college opriep om verschillende mogelijkheden voor de exploitatie van het bad uit te werken.

Geen aanbesteding

Het college verleent nu subsidie aan Sportfondsen Nijmegen voor onder de exploitatie van het Goffertbad in het jaar 2023. Dat betekent dat Sportfondsen het zwembad blijft exploiteren. “Het college heeft besloten, naar aanleiding ook van de motie vanuit de gemeenteraad, om de exploitatieovereenkomst met Sportfondsen Nijmegen voor het Goffertbad te verlengen”, vertelt wethouder Jean-Paul Broeren (Stadspartij Nijmegen). “Er heeft dus geen aanbesteding plaatsgevonden.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.