Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Postzegels. Foto: RN7
Ankeiler: Ook anno 2023 worden er nog postzegelbeurzen gehouden.

- Ook anno 2023 worden er nog postzegelbeurzen gehouden. In Wijchen komen iedere maand zo’n 55 filatelisten, oftewel postzegelverzamelaars, samen in wijkcentrum Noorderlicht om postzegels te veilen en te kopen. Maar heeft een postzegelclub nog wel toekomst? Vorig jaar stopte een vereniging in Beuningen en in Wijchen daalt ook het aantal leden.

"Helaas kunnen we jonge mensen niet dwingen tot een hobby", zegt voorzitter Mike Molle van de postzegelvereniging Wijchen. “Voor corona hadden we iets meer bezoekers, maar na de corona zijn we een aantal leden kwijtgeraakt. We zouden het ontzettend leuk vinden als er meer jongeren zouden komen."

Een enkele keer nemen ouders hun kinderen mee naar de postzegelveiling. "Dat gaat dan twee maanden goed, maar die kinderen hebben uiteindelijk dan toch andere hobby’s. Ze gaan het liefste Netflixen of chillen met de telefoon. Postzegels verzamelen is helaas een uitstervende hobby. Als je hier om je heen kijkt zie je voornamelijk grijze oude mannetjes", zegt Molle.

Postzegelbeurs

Elke tweede zondag van de maand tussen 10.00 uur en 13.00 uur komen postzegelverzamelaars uit de regio bij elkaar. Van postzegels uit Wijchen tot postzegels uit Indonesië; bijna alles wordt geveild. "Elke postzegel wordt uitgegeven met een bepaald doel; een geboorte, een sterfdag of een bepaald evenement. Postzegels verzamelen is dus kennis vergaren", aldus Molle.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel