Lead image 1:
Lead image TXT 1: Trainer Rogier Meijer. Foto: Rob Koppers
Lead image 2:
Lead image TXT 2: NEC. Foto: Rob Koppers
Lead image 3:
Lead image TXT 3: NEC - Ajax. Foto: Rob Koppers
Ankeiler: NEC heeft na acht weken zonder Eredivisievoetbal knap gelijkgespeeld tegen regerend landskampioen Ajax (1-1).

- NEC heeft na acht weken zonder Eredivisievoetbal knap gelijkgespeeld tegen regerend landskampioen Ajax (1-1). NEC moest NEC alle zeilen bijzetten om niet overlopen te worden en incasseerden het één goal. In het tweede bedrijf in De Goffert herpakten de Nijmegenaren zich knap om uiteindelijk gelijk te spelen.

> Door onze mediapartner ForzaNEC, geschreven door Jesper de Weerd.

NEC ging met een goed gevoel de winterstop in, aangezien de laatste wedstrijden omgezet werden in overwinningen. In Leeuwarden werd er met 0-1 gewonnen van SC Cambuur en een week later werd RKC in eigen huis verslagen met 6-1. Het zorgde ervoor dat NEC in het linkerrijtje aan de winterstop begon. Voordat de wedstrijd tegen de Amsterdammers begon, werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan voetballegende Péle, maar ook aan overleden NEC-supporters van het afgelopen jaar.

NEC - Ajax - Foto: Rob Koppers

Cillessen houdt lang stand

NEC begon gretig aan de wedstrijd. Na de eerste serieuze poging van Nany Dimata, die net voorlangs ging, zakte de formatie van Rogier Meijer ver terug. Met als gevolg dat Ajax de meeste dreiging had. Zo waren Edson Alvarez en Davy Klaassen meermaals dicht bij de openingstreffer, maar met katachtige reflexen van Jasper Cillessen kwam het niet tot een treffer. Hoewel de Nijmegenaren probeerden om onder de druk uit te voetballen, was daar een paar minuten voor rust alsnog de voorsprong voor Ajax. Uit een voorzet van Dusan Tadic kon Klaassen gemakkelijk de 0-1 binnenschieten. NEC probeerde na het tegendoelpunt nog wel wat te creëren, maar tot grote kansen leidde dit echter niet. Beide ploegen zochten na een kansloze eerste helft van NEC de rust op met 0-1.

Gelijkmaker Dimata

De rood-groen-zwarten begonnen gretig aan het tweede bedrijf. Die dreiging kwam vooral vanuit Oussama Tannane. De spelmaker versierde kort na rust een vrije tap voor zijn ploeg die hij zelf mocht nemen. Uit die vrije trap kwam de gelijkmaker. Dimata werd helemaal vrijgelaten door de Ajacieden en kon de bal makkelijk binnenwerken. NEC voetbalde met meer lef na rust, maar kon maar moeilijk grip krijgen op de Amsterdammers. Ajax liet net zoals in de eerste helft de kansen tot scoren liggen en dat maakten de Amsterdammers steeds geïrriteerder. De defensie van NEC hield daardoor knap stand in een gevecht om de punten. Ook in de slotfase van de wedstrijd bleef Ajax de bovenliggende partij in Nijmegen en moest NEC voornamelijk toekijken. Dat zou ook alles te maken hebben met de kramp die bij een aantal spelers zichtbaar te zien was. Vier minuten mocht nieuweling Anthony Musaba nog even zijn opwachting maken in het veld. Mede door de supporters trok NEC het zwaarbevochten punt in de wacht en daarmee brengt het Ajax dieper in de problemen.

NEC mag zich na dit gelijkspel richten op een zware week. Eerst wacht woensdag Almere City voor de KNVB-beker. Volgende week zondag vindt de eerste Gelderse derby plaatst in het Gelredome.

Scoreverloop:

38’ Klaassen 0-1

52′ Dimata 1-1

Geel: Sánchez, Rensch, Conceiçao (Ajax), Márquez (NEC)

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani; Schöne, Tannane (91′ Duelund), Proper; Tavsan (86′ Musaba), Dimata (86′ Marques), Mattsson (84′ Cissoko)

Opstelling Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Rensch, Bassey; Klaassen, Alvarez, Taylor (79′ Fitz-Jim), Conceiçao (92′ Rasmussen), Brobbey (72′ Lucca), Tadic

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Toeschouwers: 12.500

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel