Bevat Video: Video
Ankeiler: De eerste wedstrijd van 2023 komt er aan voor NEC. Zondag speelt de club thuis tegen Ajax.

- De eerste wedstrijd van 2023 komt er aan voor NEC. Zondag speelt de club thuis tegen Ajax. Waar het bij de Amsterdammers erg onrustig is, gaat het bij NEC allemaal wel op zijn gemak. De ploeg van trainer Rogier Meijer kan zich in alle rust voorbereiden op het duel tegen de hoofdstedelingen.

Of het nu Ajax uit of thuis is, NEC heeft het altijd moeilijk tegen de Amsterdammers. De laatste overwinning van NEC tegen Ajax werd geboekt op 6 november 2005. Romano Denneboom was destijds de matchwinner . Sindsdien speelde NEC drie keer gelijk tegen Ajax. Alle drie de keren gebeurde dat in de Arena. Vorig seizoen verloor NEC door een laat doelpunt van Brian Brobbey.

> Bericht gaat verder onder de video.

Musaba kan spelen

Anthony Musaba voegde zich deze week bij de selectie van NEC. De buitenspeler die al eerder voor NEC uitkwam speelt tot het einde van het seizoen in Nijmegen. Hij wordt gehuurd van AS Monaco. De aanvaller is blij om terug te zijn: "Het voelt heel goed om thuis te zijn. Ik heb er super veel zin in." NEC wilde graag een koopoptie bij de huurdal voegen, maar daar kwamen de beide clubs niet uit. Jammer voor NEC, maar ook voor Musaba. "Ik wil bij NEC gaan spelen", begint de aanvaller. "We hebben niet voor niets een optie tot koop proberen te lichten, helaas is dat niet gelukt. Ik ben toch blij om minimaal een half jaar voor NEC te spelen."

De aanvaller is speelgerechtigd voor zondag, dus hij kan meteen minuten gaan maken.

Verder kwam er ook nieuws naar buiten, over dat er interesse zou zijn in Magnus Mattsson. Het Deense Brondby zou de aanvaller annex middenvelder graag willen overnemen, luiden de geruchten. Mattsson zelf wil er zelf weinig over kwijt: "Ik wil niet teveel tijd besteden om op geruchten in te gaan, dus ik heb er weinig over te zeggen."

Meijer versus Schreuder

Bij Ajax wordt vooral gewezen naar trainer Alfred Schreuder. De trainer van Ajax zit in de hoek waar de spreekwoordelijke klappen vallen. Meijer betreurt het, maar wil zondag wel winnen van zijn collega-trainer. "Ajax is natuurlijk tien keer groter dan onze club. (..) Ik denk dat Alfred (Schreuder, red.) dat ook besefte toen hij begon als trainer en dat hoort bij het trainen van een topclub. Het is niet altijd leuk, maar we willen zondag wel van hem winnen."

NEC en Ajax trappen zondagmiddag om 14.30 uur af in het Goffertstadion. De wedstrijd is live te volgen via de radiozender van RN7.

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel