Lead image 1:
Lead image TXT 1: Hulpdiensten bezig aan de hoogspanningsmast. Foto: Persbureau Heitink
Ankeiler: De hulpdiensten zijn donderdagavond urenlang bezig geweest een jongen uit een hoogspanningsmast te helpen.

- De hulpdiensten zijn donderdagavond urenlang bezig geweest een jongen uit een hoogspanningsmast te helpen. Hij was rond 20.30 uur in de mast geklommen, maar durfde niet meer zelf naar beneden te komen.

De jongen bleef op de eerste arm van de mast, op zo'n 20 meter hoogte, zitten. Vanaf daar belde hij de politie voor hulp, aldus een videocorrespondent ter plaatse. Hij was in de mast geklommen langs de A73, ter hoogte van Nijmegen.

De reddingsactie duurde zo lang, omdat een hoogwerker niet door het omgeploegde, natte veld heen kon. Daarom werd een team, gespecialiseerd in werken op hoogte, ingeschakeld. Een volledig team kwam ter plaatse.

Jongen in klimtuig geholpen

De leden van het arrestatieteam klommen omhoog en hielpen de jongen in een klimtuig. Nadat de jongen zo'n drie uur in de mast had gezeten, werd hij even na middernacht aan een klimtouw naar beneden gelaten.

Agenten vingen de jongeman beneden op met een isolatiedeken en droegen hem over aan ambulancepersoneel. De ouders van de jongen zijn op de hoogte gebracht door de politie. Verkeer op de fiets en voetpaden van en naar de IJpenbroekweg in Nijmegen, moest gedurende de actie omrijden en lopen.

Hulpdiensten bezig aan de hoogspanningsmast. - Foto: Persbureau Heitink