Lead image 1:
Lead image TXT 1: Musaba in actie. Foto: Rob Koppers
Ankeiler: NEC haalt Anthony Musaba terug naar Nijmegen, maakt de club woensdagavond bekend. De 22-jarige aanvaller wordt voor een half seizoen gehuurd van AS Monaco.

- NEC haalt Anthony Musaba terug naar Nijmegen, maakt de club woensdagavond bekend. De 22-jarige aanvaller wordt voor een half seizoen gehuurd van AS Monaco. De Franse club nam hem in 2020 voor ruim twee miljoen euro over van NEC.

> Door onze mediapartner ForzaNEC

Na zijn transfer naar Monaco, waar Musaba nooit echt wist door te breken, werd Musaba direct verhuurd. Bij Cercle Brugge beleefde hij een prima jaar met zes goals en drie assists. Het jaar erop mocht Musaba ervaring opdoen in de Eredivisie en wel bij SC Heerenveen, maar dat was al minder succesvol. Slechts één doelpunt leverde de rechtervleugelaanvaller af in 29 wedstrijden.

Dit seizoen besloot Monaco hem wéér te verhuren, ditmaal aan FC Metz. Op het tweede niveau van Frankrijk belandde Musaba echter op een dood spoor. ‘Zijn club’ NEC verlost hem daarvandaan. De Nijmegenaren zouden er alles aan gedaan hebben om bij deze huurtransfer een optie-tot-koop af te dingen, maar zijn daar niet in geslaagd. Wel staat de afspraak dat NEC meedingt in de eerstvolgende transfersom voor Musaba.

Musaba doorliep de jeugdopleiding van NEC en kent Rogier Meijer al goed vanuit zijn tijd bij NEC O19. Onder leiding van het driemanschap bij het eerste elftal, waar Rogier Meijer ook deel van uitmaakte, brak Musaba door. In 31 wedstrijden scoorde de aanvaller negen keer. Vijf keer gaf hij de assist.

Met de komst van Musaba voldoet technisch directeur Carlos Aalbers aan zijn belangrijkste taak deze winter: het versterken van de voorhoede. De wens voor een extra spits leeft nog steeds, maar heeft niet de prioriteit. Met Nany Dimata en Pedro Marques is NEC daar al dubbel bezet.

Musaba sluit vrijdag aan bij de selectie en is op tijd speelgerechtigd om zondag tegen Ajax al mee te spelen. Een rentree ligt dan direct voorhanden, want zeker tegen een club als Ajax is de snelheid van Musaba in de omschakeling een groot wapen.

Musaba in actie - Foto: Rob Koppers
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel