Bevat Video: Video
Ankeiler: Er is maandag 2780 kilogram aan vuurwerkafval ingezameld bij de gemeentewerf in Druten. Dat is een stuk minder dan in 2020; toen werd er 3960 kilo ingeleverd.

- Er is maandag 2780 kilogram aan vuurwerkafval ingezameld bij de gemeentewerf in Druten. Dat is een stuk minder dan in 2020; toen werd er 3960 kilo ingeleverd. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente. In 2021 en 2020 was er geen inleveractie.

Om te voorkomen dat het vuurwerkafval nog lang na de jaarwisseling op straat blijft liggen, riep de gemeente haar inwoners op om het afval te verzamelen en gratis weg te brengen, in ruil voor een mogelijke prijs. “Na een mooi feest je eigen rotzooi opruimen; zo hebben wij het ook met z’n allen geleerd”, zegt wethouder Ronald Thoonen die maandagmiddag ook aanwezig was bij de gemeentewerf.

Het afval werd eerst op een soort weegschaal gezet. Per vijf kilo vuurwerkafval, kregen inwoners een lot. Daarmee maken ze kans op een IPad, kaartjes voor het zwembad of kaartjes voor de bioscoop. In totaal zijn er 450 loten uitgedeeld. Woensdag worden de prijzen uitgereikt.

In de video vertellen Drutenaren over hun jaarwisseling terwijl ze het vuurwerkafval wegbrengen. Tekst gaat daarna verder:

Wijchen

Op dezelfde dag werd ook in de gemeente Wijchen vuurwerkafval ingezameld. In totaal ging het om 3500 kg. Ook in die gemeente kregen inwoners een lot als ze het afval kwamen inleveren en daarmee maken ze kans op dezelfde prijzen als in Druten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.