Bevat Video: Video
Ankeiler: De hulpdiensten zijn zondagochtend vroeg in groten getale uitgerukt naar het Sint-Jozefklooster aan de Kerkstraat in Nijmegen.

- De hulpdiensten zijn zondagochtend vroeg in groten getale uitgerukt naar het Sint-Jozefklooster aan de Kerkstraat in Nijmegen. Daar woedde volgens de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid brand. Ongeveer 25 bewoners werden geëvacueerd. Eén bewoner werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Tal van ambulances, politiewagens en brandweereenheden arriveerden bij het Sint-Jozefklooster om, waar nodig, hulpverlening te bieden. Meerdere bewoners, vooral ouderen, moesten buiten wachten. Ze kregen een deken om warm te blijven en werden uiteindelijk elders ondergebracht. De veiligheidsregio riep iedereen op om de hulpdiensten de ruimte te geven om hun werk te doen.

Bekijk hier de beelden:

Veel rook

Volgens de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid is er kleine brand geweest in het pand. Vanwege de rookontwikkeling en omdat het een kwetsbare groep betreft, werd groot opgeschaald. Niemand raakte gewond, meldt politie ter plaatse.

Bewoners verbaasden zich over de ontruiming, omdat er van buiten niets van de brand was te zien. Enkelen van hen zijn opgevangen in een huis verderop in de straat. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. De politie laat weten dat zij geen onderzoek doen naar de oorzaak, dat ligt bij de veiligheidsregio

Monumentaal pand

Het Sint-Jozefklooster is gevestigd in een monumentaal kloosterpand. Het is bestemd voor mensen die lichte tot middelzware zorg nodig hebben. Ook wordt er dagbehandeling aangeboden voor ouderen die nog thuis wonen.

Deel dit artikel