Ankeiler: Dat we te maken hebben met inflatie, is inmiddels geen verrassing meer. Helaas ontkomen de oudejaarslekkernijen, zoals de olie- en krentenbollen, daar ook niet aan.

- Dat we te maken hebben met inflatie, is inmiddels geen verrassing meer. Helaas ontkomen de oudejaarslekkernijen, zoals de olie- en krentenbollen, daar ook niet aan.

Omroep Gelderland is langs verschillende bakkers in de regio gegaan. Bakkerij 't Kraayennest met vestigingen in Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Lent, Elst en Malden heeft de prijs van de oud-en-nieuwsnack met 15 cent verhoogd. Vorig jaar kostte een oliebol nog 95 cent, nu 1,10 euro. "Én die van ons is 85 gram hè. Bij de supermarkt zijn ze meestal maar 70 gram. En bij ons zitten er appeltjes en rozijnen in", zegt directeur verkoop René Brueren.

Extra kosten

Door de inflatie zijn de benodigde middelen voor een oliebol duurder geworden; bloem is gestegen met 50 procent, eieren zelfs 60 procent. De olie is drie keer zo duur, gist is verdubbeld en zelfs de suikerbietenoogst is mislukt waardoor ook de suiker duurder is.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.