Ankeiler: Er kunnen binnenkort hoogstwaarschijnlijk weer diensten worden gehouden in Hindoetempel Shree Raam Mandir.

- Er kunnen binnenkort hoogstwaarschijnlijk weer diensten worden gehouden in Hindoetempel Shree Raam Mandir. “Het grootste gedeelte van de herstelwerkzaamheden is inmiddels afgerond”, zo laat het bestuur van de Hindoetempel weten op Facebook.

Afgelopen juni ontstond er in de Hindoestaanse tempel brand door kortsluiting. Op dat moment was er niemand aanwezig. Er kwam rook uit een raam op de bovenste verdieping van het pand aan de Stationslaan. “Door de hitte tijdens de brand waren alle ramen van de Mandirruimte (gebedsruimte) gebarsten. Veel van dat glaswerk had een lange levertijd. Inmiddels zijn al die kapotte ruiten vervangen”, zo valt te lezen in het Facebookbericht.

Verder is het werk aan de lichtkoepel klaar, zijn de radiatoren vernieuwd, enkele vensterbanken zijn vervangen en het schilderwerk is inmiddels afgerond. Het podium en de verhoging waarop de Murties (Hindoe God idolen of beelden) komen te staan, is helemaal opnieuw betegeld en gebouwd.

Tekst gaat verder onder het Facebookbericht:

Shree Raam Mandir is een van de grootste Hindoestaanse tempels van Nederland. Op dit moment worden de laatste herstelwerkzaamheden verricht. Binnenkort hoopt het bestuur meer duidelijkheid te kunnen geven over de hervatting van de diensten.

Lees ook:

Brand in hindoetempel Wijchen

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel