Ankeiler: De gemeente Wijchen gaat toch niet in gesprek met de inwoners van Alverna over initiatieven als de eventuele uitbreiding van camping Bij de 3 Linden en een Landal GreenParks op de plek van camping de Wighenerhorst.

- De gemeente Wijchen gaat toch niet in gesprek met de inwoners van Alverna over initiatieven als de eventuele uitbreiding van camping Bij de 3 Linden en een Landal GreenParks op de plek van camping de Wighenerhorst. Eerder vertelde wethouder Nick Derks aan RN7 dat de gemeente na de zomer in gesprek zou gaan met de bewoners, omdat het ook voor de gemeente belangrijk is ‘om inwoners mee te nemen’ in de plannen. Wel worden de onderzoeksresultaten van de eventuele druk van toeristen op het Vennengebied en de Heumenseweg openbaar gemaakt, zodra deze binnen zijn.

Even een samenvatting: er zijn op dit moment ideeën voor een Landal GreenParks op de plek van het campinggedeelte van de Wighenerhorst en camping Bij de 3 Linden heeft flinke plannen om uit te breiden. Wat al wel definitief is: er komt een hotel bij Thermen de Berendonck.

Mochten de andere twee initiatieven ook doorgaan, dan zijn veel inwoners van Alverna bang dat het dorp straks overspoeld wordt door toeristen. Ook zijn er vragen over, of het omliggende Vennengebied de (massa) toeristen wel aankan en of het verkeer op de Heumenseweg niet nog vaker vast komt te staan, aangezien het nu al vaak erg druk is. Daarom voert de gemeente gesprekken met Staatsbosbeheer voor een beoordeling van de druk op de Hatertse en Overasseltse Vennen en wordt er een vooronderzoek gedaan naar de Heumenseweg. Er wordt gekeken naar hoe de situatie op die weg nu is, wat er gaat gebeuren als de intensiteit toeneemt en welke verkeersmaatregelen al dan niet genomen moeten worden.

Onderzoeksresultaten

De gemeente gaat dus niet in gesprek met inwoners, maar is wel van plan om de onderzoeksresultaten te delen. "Op basis van de aangenomen motie (raad 20 oktober, red.) is afgesproken dat we de resultaten van het onderzoek verkeer/natuur openbaar beschikbaar zullen stellen aan belanghebbenden, geïnteresseerden en de gemeenteraad. Dus ook aan de dorpsraad en stichting Vrienden van de Vennen. Dit zal het college doen voordat er verdere besluiten worden genomen over principemedewerking aan (recreatieve) initiatieven rondom Alverna. De onderzoekresultaten verkeer/natuur worden betrokken bij de eventuele verdere afwegingen die het college moet maken omtrent bedoelde initiatieven", zo laat een woordvoerder van de gemeente weten aan RN7.

Het is nog onduidelijk wanneer de eerste onderzoeksresultaten bekend worden gemaakt.

Lees ook:

Wordt Alverna straks overspoeld door toeristen? Wethouder Derks geeft uitleg

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel