Ankeiler: Het Wijchense college heeft een principebesluit genomen over het initiatief voor een grote Aldi-supermarkt op Alverna, heeft wethouder Nick Derks (VVD) aan de gemeenteraad laten weten.

- Het Wijchense college heeft een principebesluit genomen over het initiatief voor een grote Aldi-supermarkt op Alverna, heeft wethouder Nick Derks (VVD) aan de gemeenteraad laten weten. Dat besluit wordt eerst kenbaar gemaakt aan de initiatiefnemers voordat het openbaar wordt gemaakt. In de tussentijd roepen de coalitiepartijen het college op om met woonzorgcentra in Alverna en marktpartijen in gesprek te gaan om voor een tijdelijke oplossing te zorgen voor wanneer de huidige buurtsuper in januari sluit.

Weinig begrip

Kernachig Wijchen, CDA en VVD hebben nu per motie afgedwongen dat het college actief gaat onderzoeken of een winkeltje in een van de woonzorgcentra of een SRV-wagen in afwachting van een permanente oplossing voor Alverna in ieder geval ouderen van levensmiddelen kan gaan voorzien. Oppositiepartijen PvdA, D66 en GroenLinks hebben hier weinig begrip voor. Zij willen dat er juist werk gemaakt wordt van een permanente supermarkt die heel Alverna kan dienen. De partijen vragen zich af of de oproep van de coalitiepartijen inhoudt dat deze meer weten over wat er staat te gebeuren rondom het Aldi-initiatief.

Besluit

Wethouder Nick Derks geeft namens het college aan dat men deze week een besluit heeft genomen over medewerking aan het initiatief. De uitkomst daarvan laat nog op zich wachten, maar zou deze week naar buiten kunnen komen. Als het college vasthoudt aan haar uitgangspunt dat een supermarkt op Alverna maar een beperkte grootte mag hebben en de initiatiefnemers hebben hun plannen niet naar beneden bijgesteld, dan ligt het in de lijn der verwachting dat er géén medewerking aan het initiatief verleend gaat worden. In dat geval hebben de inwoners van Alverna nog geen uitzicht op een (volwaardige) nieuwe voorziening ter vervanging van de sluitende buurtsuper.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel