Ankeiler: "Winter Village Druten", een overdekte ijsbaan van 16 bij 24 meter op de Markt in het centrum van Druten, krijgt vanuit de gemeente geen extra financiële ondersteuning.

- "Winter Village Druten", een overdekte ijsbaan van 16 bij 24 meter op de Markt in het centrum van Druten, krijgt vanuit de gemeente geen extra financiële ondersteuning. Fractievoorzitter Kees Arts van Kernachtig Druten had daarom onlangs gevraagd in de gemeenteraad.

Winter Village is sinds zaterdag 10 december geopend voor het publiek. De schaatsbaan is gemaakt van echt ijs en blijft open tot en met zaterdag 7 januari. Het is een schaatsevenement met ook een après ski gedeelte.

"Die hoge energieprijzen treffen ons allemaal"

Fractievoorzitter Arts betoogde dat de schaatsbaan een forse energierekening tegemoet kan zien. "Bij de oprichting van de stichting zo'n twee jaar geleden kon men niet voorzien dat de energiekosten zo sterk zouden stijgen," zei Arts. Hij hoopte dat het college van B&W bereid zou zijn om Winter Village financieel tegemoet te komen.

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld antwoordde dat de ijsbaan al een subsidie heeft gehad. "We hebben in de gemeente heel wat evenementen en verenigingen die we allemaal een warm hart toedragen," zo sprak de burgemeester. Corry van Rhee: Je hebt het wel over gemeenschapsgeld. Die hoge energieprijzen treffen ons allemaal.

Gemeente waardeert schaatsbaan weldegelijk

Bij de gemeente is men waarschijnlijk bang dat als men één bepaalde organisatie extra steun verleend, er meer bij de gemeente aan de bel gaan hangen. Winter Village Druten drijft op een grote groep vrijwilligers, die voornamelijk worden geholpen door een fors aantal (lokale) sponsoren.

Bij de gemeente heeft men overigens wel veel waardering voor Winter Village Druten. "Ook wij zien hoeveel plezier de inwoners beleven aan de schaatsbaan, maar dat geldt voor meer evenementen en verenigingen," zo stelt de burgemeester, die nog enkele maanden in functie zal zijn. Naar verwachting wordt eind maart de nieuwe burgemeester van Druten aangesteld.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.