Lead image 1:
Lead image TXT 1: Marinka en haar geliefde zoon Luuk. Foto: Familie.
Ankeiler: Marinka Peters is bedolven onder hartelijke reacties na haar interview met Omroep Gelderland over het verlies van haar zoontje.

- Marinka Peters is bedolven onder hartelijke reacties na haar interview met Omroep Gelderland over het verlies van haar zoontje. Luuk overleed op 16 maart 2012 op 4-jarige leeftijd aan een energiestofwisselingsziekte. Dat honderden mensen een berichtje hebben achtergelaten raakt haar moederhart diep.

"Het is bizar dat er zoveel mensen zijn die de moeite nemen om te reageren. Ik vind het zo ontzettend lief. Het maakt niet uit of het nou een hartje is of een uitgebreid bericht, ik vind alle reacties bijzonder. Het geeft veel steun en een warm gevoel", vertelt Marinka.

Sterkte toewensen

Op de Facebook-pagina van Omroep Gelderland hebben ruim 7000 mensen met een emoticon op het interview gereageerd. Meer dan 500 mensen hebben een persoonlijk bericht achtergelaten. Stuk voor stuk wensen ze Marinka veel sterkte toe.

"Dit is echt zwaar om dragen, het doet heel veel pijn als je iemand moet afgeven die je graag hebt gezien en nog graag ziet. Het is een pijn die je niet kan omschrijven. Heel veel moed en kracht toegewenst", schrijft Rudi Hoeven. Ook Annemiek Kemper schrijft lieve woorden. "Ik hoop van harte dat u troost kunt halen uit de geweldige momenten die u met Luuk heeft gehad."

Lotgenoten

Voor een deel van de lezers is het verdriet van Marinka herkenbaar. "Ik weet ook hoe het voelt en inderdaad, dit kun je geen plekje geven. Je kind zit in je hart en zal daar altijd blijven. De pijn en het gemis is er elke dag", schrijft Wilma Stroucken. Ook Silvia Naalden is een lotgenoot. "Sterkte, mijn zoon was 14 jaar en is door een verkeersongeval om het leven gekomen op weg naar school, nu 30 jaar geleden. De pijn wordt minder maar het gemis steeds groter."

Marinka en haar geliefde zoon Luuk. - Foto: Familie.

'Bijzonder mannetje'

Veel mensen reageren ook liefdevol op de foto van Luuk die bij het artikel is geplaatst. "Kijk dat bekkie dan, niet mijn vlees en bloed maar deze vreet je toch op", schrijft Marianne Schouw. Andere lezers omschrijven hem als 'mooi ventje', 'lief', 'schatje' en 'bijzonder mannetje'. Ook deze reacties vindt Marinka hartverwarmend. "Dat geeft een heel fijn gevoel. Dan denk ik: je kende Luuk niet, maar je hebt het wel bij het rechte eind."

Marinka heeft zelf ook een boodschap voor alle mensen die een reactie hebben achtergelaten. "Een hele dikke dankjewel. Het maakt veel los en betekent heel veel voor mij."

Meer over

Deel dit artikel