Ankeiler: Supermarktketen Albert Heijn neemt winkels van Jan Linders over. Linders heeft vijf supermarkten in Gelderland, in Nijmegen-Lent, Wageningen, Groesbeek, Ewijk en Wijchen.

- Supermarktketen Albert Heijn neemt winkels van Jan Linders over. Linders heeft vijf supermarkten in Gelderland, in Nijmegen-Lent, Wageningen, Groesbeek, Ewijk en Wijchen. Het Limburgse familiebedrijf heeft nu nog 63 winkels. Het grootste deel gaat over naar Albert Heijn. Voor elf winkels van Jan Linders wordt een nieuwe eigenaar gezocht.

Dat is het geval voor de supermarkt in Lent. Die winkel wordt niet omgebouwd, melden Jan Linders en Albert Heijn.

De leiding van Jan Linders benadrukt: "Voor de duidelijkheid: we worden niet overgenomen. We worden franchisenemer van Albert Heijn."

Ferry Moolenschot, ceo bij Jan Linders, meldt dat op het servicekantoor in het Limburgse Bergen banen verdwijnen. "Voor hen wordt samen met de ondernemingsraad een ruimhartig sociaal plan opgesteld en zij worden van baan naar baan begeleid. Voor de supermarkten die niet meegaan in de nieuwe franchiseonderneming, wordt een toekomstvaste nieuwe eigenaar gezocht, waarbij het streven naar werkzekerheid voor medewerkers voorop staat."

Jan Linders neemt ook 'Appies' over

Op haar beurt neemt Jan Linders tien supermarkten over van Albert Heijn. Het gaat in Gelderland om de AH-supermarkt aan het Kerkplein in Beuningen en die aan de Daalseweg in Nijmegen. Deze supermarkten behouden hun naam, melden beide ketens. Supermarktpersoneel komt in dienst bij Jan Linders.

Beide ondernemingsraden moeten nog akkoord gaan. Verder is goedkeuring vereist van de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt. Het streven is om de betrokken winkels eind 2023 omgebouwd te hebben.

Deel dit artikel