Ankeiler: Een frietje, cola of biertje in de horeca van de gemeentelijke sport- en wijkaccommodaties, speeltuinen en het Triavium wordt duurder.

- Een frietje, cola of biertje in de horeca van de gemeentelijke sport- en wijkaccommodaties, speeltuinen en het Triavium wordt duurder. Het college wil het gat van de horeca in de gemeentelijke accommodaties met de marktprijzen dichten en gezondere voeding aanmoedigen.

“Prijzen lopen uit de pas”

Een groot deel van de gemeentelijke sport- en wijkaccommodaties, speeltuinen plus het Triavium hebben ondersteunende horecapunten. Daarvan worden de verkoopprijzen jaarlijks verhoogd op basis van het gemeentelijke indexcijfer. “Door de sterke stijging van de inkoopprijzen zien we nu dat de verkoopprijzen uit de pas beginnen te lopen”, laat het college weten. “Onze gebruikelijke methodiek om jaarlijks onze horecaprijzen te verhogen met de gemeentelijke indexering is niet meer toereikend.”

“Geen vrijdagmiddagborrel bij wijkaccommodatie”

Wethouder Jean-Paul Broeren (Stadspartij Nijmegen) zegt dat ook de belangen van horecaondernemers een rol spelen. “We willen eerlijk gezegd niet dat de vrijdagmiddagborrel plaatsvindt in wijkcentra omdat de prijzen voor alcohol en snacks daar zo laag zijn. Dat is oneerlijke concurrentie voor de andere horeca in de stad.” Ook vindt het college dat de gemeente daarmee een ongezonde leefstijl stimuleert. Ongezonde producten worden nu dus aanmerkelijk duurder, hoewel nog niet duidelijk is hoeveel duurder. Broeren is niet bang dat ouders daardoor speeltuinen gaan vermijden voor bijvoorbeeld kinderfeestjes, waarop frisdrank en een frietje niet ongebruikelijk zijn. “Onze accommodaties zijn al goedkoop, we hanteren geen Eftelingtarieven. Elders vinden ze het niet goedkoper.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel