Ankeiler: De gemeente Nijmegen verkent of het huidige skateparkje aan de Goffertweg omgevormd kan worden tot een grote outdoorplek voor urban sports met een groter skatepark.

- De gemeente Nijmegen verkent of het huidige skateparkje aan de Goffertweg omgevormd kan worden tot een grote outdoorplek voor urban sports met een groter skatepark. De behoefte is er in de urban sports community om zo’n plek te creëren en ook de gemeenteraad gaf eerder al aan meer aandacht te willen schenken aan urban sports.

Amsterdam als voorbeeld

Nijmegen heeft met Waalhalla al een indoor plek voor urban sports met een skatepark. Net als Amsterdam wil het nu ook in de buitenlucht zo’n plek creëren. “Een omvangrijk openbaar skatepark met regionale aantrekkingskracht versterkt de urban gemeenschap in Nijmegen en is een aanvulling op het bestaan van Waalhalla als indoor skatepark”, vindt wethouder Jean-Paul Broeren (Stadspartij Nijmegen). “Een outdoor skatepark en het indoor skatepark kunnen elkaar versterken doordat sporten seizoensgebonden zijn en het de mogelijkheid biedt tot cross overs tussen de diverse beoefenaars. Ook biedt zo’n skatepark ruimte aan Waalhalla voor trainingen, workshops en demonstraties.” Nijmegen liet zich inspireren door Amsterdam. “We hebben in november 2021 een bezoek aan het grootste skatepark van Nederland gebracht, dat is gevestigd op het Zeeburgereiland in Amsterdam. Vervolgens hebben we gezamenlijk met de rollende urban sporters in Nijmegen een conceptprogramma van eisen opgesteld.”

Locatie Goffertweg

Verschillende locaties zijn overwogen: grenzend aan sportpark Balveren in Nijmegen Noord, het Westerpark in Nieuw-West), de hoek Industrieweg en Oscar Carréstraat in Nieuw-West en de Goffertweg bij het Goffertpark en het Goffertbad. De urban sports doelgroep heeft haar voorkeur uitgesproken voor de Goffertweg, waar zich nu al een klein skatepark en basketbalveld bevinden. Dat laatste zou vervangen kunnen worden door een 3x3 basketbalveldje. “Dit vanwege de centrale ligging, de grootte van het gebied én het feit dat er al urban sports faciliteiten op deze locatie zijn”, zegt Broeren. “In potentie kan hier een outdoor skatepark van circa 2500 m2 komen. Het is een gebied met weinig omwonenden en met de omwonenden die er wel zijn, is al een participatietraject gestart. Natuurlijk zijn er zorgen, maar over het algemeen zijn de reacties positief.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel