Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Het verbrande matras op de stoep in de Horstacker. Foto: Persbureau Heitink
Ankeiler: De paniek was zaterdagochtend groot aan de Nijmeegse Horstacker. Brandweer, politie en ambulance rukten uit voor een woningbrand.

- De paniek was zaterdagochtend groot aan de Nijmeegse Horstacker. Brandweer, politie en ambulance rukten uit voor een woningbrand. In de woning bevonden zich een vrouw, twee kinderen en een hond.

Alle bewoners zijn door de brandweer uit het brandende huis gered. De brandweerlieden zagen de moeder op de benedenverdieping staan, naast de brand.

Op videobeelden is te zien hoe brandweerlieden zich ontfermen over de hond en dat er smeulende resten van een matras op de stoep liggen. Volgens de politie is er vermoedelijk een brandend voorwerp op het matras gevallen, waarna het vuur zich verspreidde.

Het verbrande matras op de stoep in de Horstacker - Foto: Persbureau Heitink

De moeder moest mee met de ambulancedienst. Een van de twee kinderen moest worden gecontroleerd voor het inademen van rook. Ook een buurman moest mee naar het ziekenhuis voor controle. Hij zou ook rook hebben ingeademd.

De hond in het huis is opgevangen door de zus van de moeder. De bewoners zijn niet gewond geraakt. De woning is voorlopig onbewoonbaar.