Bevat Video: Video
Ankeiler: De welbekende buurtsuper op Alverna gaat sluiten. Dat komt door de financiële problemen die de supermarkt al een tijdje kent.

- De welbekende buurtsuper op Alverna gaat sluiten. Dat komt door de financiële problemen die de supermarkt al een tijdje kent. Er ligt een plan om een Aldi te plaatsen op de plek van de buurtsuper, maar daar is de gemeente voorlopig nog niet over uit met de supermarkt.

Aldi wil graag een supermarkt hebben van 777 vierkante meter, maar de gemeente heeft eigenlijk de regel dat, voor dorpen als Alverna, een supermarkt van 500 vierkante meter ruim genoeg is. Of Aldi nu alsnog naar het dorp komt, wordt nog overlegd door het college. Er is ook nog geen plan B voor de Aldi, laat wethouder Nick Derks weten. “Nee, wij focussen ons nu eigenlijk gewoon op het plan van Aldi en daar zijn wij nog over in overleg, maar er is nog geen plan voor een andere supermarkt.”

Wonen op Alverna en niet in Alverna? Dit heeft te maken met het feit dat Alverna gekenmerkt wordt door haar ligging aan een natuurgebied met veel heide. Je woont in dit geval letterlijk op de hei en daarom is het op Alverna.

Ook kwam er op Alverna een actiegroep om ervoor te zorgen dat er een supermarkt in het dorp zou blijven. Deze actiegroep zegt onder andere dat het met name voor de ouderen gewoon heel fijn is als er wel een supermarkt zou blijven. Anders moeten die mensen toch een stukje langer in de auto of op de fiets richting naar een supermarkt in bijvoorbeeld Wijchen. Wethouder Derks is ook met de actiegroep in gesprek over een eventuele oplossing. “Ik vind het ontzettend goed als inwoners opkomen voor hun belangen. Ik heb ook goede gesprekken met de actiegroep en vind het voor mij heel belangrijk om te horen van inwoners wat hun voors en tegens zijn op dit initiatief. Wij als gemeente zijn ook echt niet blind voor de argumenten die uit het dorp komen.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel