Ankeiler: Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, gaat een 22-jarige Nijmegenaar twee jaar (waarvan acht maanden voorwaardelijk) de cel in voor het meesleuren van een agent aan zijn auto.

- Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, gaat een 22-jarige Nijmegenaar twee jaar (waarvan acht maanden voorwaardelijk) de cel in voor het meesleuren van een agent aan zijn auto. Het voorval gebeurde begin juni in Nijmegen. De verdachte stond deze donderdag terecht voor de rechtbank in Arnhem.

De politie kreeg in het centrum van de Waalstad lucht van een drugsdeal. Twee agenten gingen er per fiets op af en troffen de 22-jarige aan in een auto. De man weigerde ondanks meerdere verzoeken de motor uit te zetten. Eén van beide agenten kon uiteindelijk een portier openen, waarop de agent zich in de auto boog om de motor af te zetten. Hierop gaf de 22-jarige gas en reed weg.

'Poging tot zware mishandeling'

De agent werd ongeveer 16 meter meegesleurd en schampte bijna een verkeerspaal. "Het is niet lastig voor te stellen dat het slachtoffer rakelings langs deze paal moet zijn gegaan. Als je vol gas met een auto wegrijdt, met iemand half in je auto, dan is je auto een wapen”, aldus de officier van justitie. Die spreekt van poging tot zware mishandeling.

De verdachte had ook harddrugs en ruim 2400 euro cash bij zich. Het OM vraagt ook om ontzegging van de rijbevoegdheid voor drie jaar.

De rechter doet binnenkort uitspraak.

Deel dit artikel