Bevat Video: Video
Ankeiler: programma.

- Het jaarlijkse bezoek van de selectie aan het Amalia Kinderziekenhuis stond 7 december op het programma. NEC wil de kinderen een fijne middag bezorgen waardoor ze even niet aan hun ziekte hoeven te denken.

De selectie kwam begin donderdagmiddag binnen in het Amalia Kinderziekenhuis. Het was voor de aanwezige kinderen het moment om een foto te scoren met de spelers als Jasper Cillessen en Lasse Schöne. Zoals altijd was er ook weer een kinderpersconferentie met vragen waar een voetballer normaal niet op rekent.

Jasper Cillessen, Bart van Rooij, Souffian El Karouani, Magnus Mattsson, Lasse Schöne en Rogier Meijer kregen een aantal vragen op zich afgevuurd. Nee, het ging dit keer niet over scorend vermogen of over opkomende backs. De kinderen willen vooral weten wat nou eigenlijk het lievelingseten is van de heren of bijvoorbeeld hun favoriete kleur. Bart van Rooij en Souffian El Karouani zijn dol op sushi en trainer Rogier Meijer lust wel bord Nasi met satésaus en augurken. De populairste kleur van de zes heren bleek blauw.

Lol met de kinderen

Na de persconferentie was er weer tijd om een foto of handtekening te scoren. Spelers zochten de kinderen ook op om samen te spelen zoals bijvoorbeeld een potje tafelvoetbal. Pedro Marques wurmde zich nog in een kleine speelgoedauto en probeerde wat stunts uit te halen.

Voor de kinderen die te ziek waren om bij de persconferentie aanwezig te zijn werd natuurlijk ook tijd voor vrij gemaakt. Een deel van de selectie splitte zich op om de kinderen op hun kamer te bezoeken en met hun in gesprek te gaan.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel