Ankeiler: De Gemeente Arnhem heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat het uitsupporters toelaat bij de derby Vitesse – NEC (15 januari).

- De Gemeente Arnhem heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat het uitsupporters toelaat bij de derby Vitesse – NEC (15 januari). Vorig seizoen was er een verbod op uitsupporters in Arnhem, nadat het in Nijmegen gruwelijk uit de hand liep tussen beide supportersgroepen en de politie.

> Door onze mediapartner ForzaNEC, geschreven door Julian Paardekooper.

De lokale driehoek heeft nu besloten om maximaal 400 NEC-fans te verwelkomen. Dat is de helft van het aantal bij de laatste editie met uitsupporters, in 2017. Destijds mochten er 800 supporters richting Arnhem. De wedstrijd aldaar verliep zonder grote problemen. Het uitvak van stadion GelreDome biedt plaats aan maximaal 1.200 supporters.

Hoe NEC de kaartverkoop gaat inrichten is nog onbekend. Er zijn zo’n 300 seizoenkaartplushouders en met gemiddeld 650 supporters iedere uitwedstrijd kan er niet aan de grote vraag voldaan worden. De afgelopen weken is er uitvoerig overleg geweest tussen gemeenten, politie, clubs en supportersverenigingen. Het is wachten op een reactie vanuit Nijmegen op dit besluit.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.