Ankeiler: De zoektocht naar Sherwin Benshomin Windster blijft onverminderd doorgaan. In juni van dit jaar ontsnapte de 27-jarige Windster uit de Pompekliniek.

- De zoektocht naar Sherwin Benshomin Windster blijft onverminderd doorgaan. In juni van dit jaar ontsnapte de 27-jarige Windster uit de Pompekliniek. Sindsdien is hij spoorloos. De politie maakte dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht bekend dat er een beloning van 10.000 euro klaarligt voor de tip die leidt tot de aanhouding van Windster.

Windster ontsnapte op 21 juni van dit jaar uit de Pompekliniek, waar hij een tbs-behandeling onderging. Dat deed hij samen met medegedetineerde Luciano D., nadat een derde persoon met een slijptol een gat in het hek maakte. De laatste twee werden weer in de kraag gevat, maar Windster is nog altijd niet gevonden.

Europol

De politie heeft nu bekendgemaakt dat Windster op de opsporingslijst van Europol is geplaatst: die van Europe's most wanted fugitives. Eerder zette de politie zijn naam al op de Nationale Opsporingslijst. Ook is meegedeeld dat de opsporingsdiensten sterke aanwijzingen hebben dat Windster mogelijk in België is geweest of daar nu nog steeds verblijft. Wie hem ziet, wordt gevraagd direct 112 te bellen.

Windster kreeg in in 2017 een celstraf van vijfenhalf jaar en tbs opgelegd voor een gewelddadige overval. Die pleegde hij tijdens een verlof op Mick Pitai, die een behoorlijke verzameling juwelen en sieraden in bezit had. Tijdens een worsteling in de woning van het slachtoffer ging het pistool dat Windster bij zich droeg af, waarna Pitai overleed. Windster zat nadien vast, tot zijn ontsnapping in juni.

Vorige week onttrok een neef van Windster, die ook voor een tbs-behandeling in de Pompekliniek verbleef, zich tijdens een verlof aan zijn begeleider. Hij werd nog diezelfde dag gepakt, maar stak in de tussenliggende uren wel zijn (ex-) partner neer in Soest.

Deel dit artikel