Ankeiler: Dry January staat weer voor de deur, ook wel IkPas genoemd: de tijd voor geënthousiasmeerden om het alcoholgebruik een maand op pauze te zetten.

- Dry January staat weer voor de deur, ook wel IkPas genoemd: de tijd voor geënthousiasmeerden om het alcoholgebruik een maand op pauze te zetten. Burgemeester Hubert Bruls, kickbokser Perry Ubeda, Mark Bunschoten (student en voorzitter Universitaire Studentenraad) en Nijmegenaar van het jaar Oscar Hoiting (IC Medisch Manager CWZ) zijn deze editie de ambassadeurs en het gezicht van de campagne. Ze roepen Nijmegenaren op om er zo voor te zorgen dat Nijmegen de grootste IkPas-gemeente van Nederland wordt.

In eerdere jaren heeft Nijmegen bewezen een van de meest enthousiastste gemeenten van Nederland te zijn om het alcoholgebruik een maand lang op pauze te zetten. Dit jaar is het streven om Nijmegen de grootste gemeente van Nederland te laten worden, binnen dit evenement.

‘Wij zijn groen, gezond en in beweging’ trekt deze campagne samen met Iriszorg. Er zijn al veel partners actief aan de slag met IkPas binnen hun eigen organisatie en voor hun doelgroep, zoals de gemeente Nijmegen, Radboudumc, de HAN, de GGD, en de Radboud Universiteit. Alle bedrijven en organisaties in en rondom Nijmegen worden opgeroepen mee te doen en dit te verspreiden.

Gezondheidswinst

Het is vooral een uitdaging met jezelf aangaan als je meedoet met de IkPas Battle. Doorbreek vastgeroeste patronen en merk wat het pauzeren van alcoholgebruik met je gezondheid doet. Vaak ervaren deelnemers lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Daarnaast word je bewuster van andere keuzes die je kunt maken, het is een manier om vaste patronen te doorbreken.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel