Ankeiler: De tbs'er uit de Nijmeegse Pompekliniek die woensdag aan zijn begeleider ontsnapte tijdens zijn verlof, is aan het einde van de middag opgepakt in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek.

- De tbs'er uit de Nijmeegse Pompekliniek die woensdag aan zijn begeleider ontsnapte tijdens zijn verlof, is aan het einde van de middag opgepakt in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek. De politie verdenkt hem ervan eerder op de dag een 27-jarige vrouw te hebben neergestoken in Soest. Zij raakte daardoor zwaargewond.

De tbs'er ging er rond het middaguur vandoor. Hij zou bij een ander in de auto zijn gestapt en zo zijn gevlucht. Een speciaal politieteam startte daarop een zoekactie.

Meerdere keren gestoken

Na de ontsnapping kreeg de politie een melding van een ernstig incident in een woning in Soest. Hulpdiensten gingen direct ter plaatse en troffen in huis de zwaargewonde vrouw aan. Zij bleek meerdere keren te zijn gestoken.

De vermoedelijke dader sloeg daarna op de vlucht. Uit onderzoek bleek dat het ging om de 31-jarige tbs'er uit de Nijmeegse Pompekliniek.

Aangehouden na zoekactie

Direct werd onder leiding van het Openbaar Ministerie een grote zoekactie ingesteld waarbij het opsporingsteam FastNL en diverse eenheden betrokken waren.

Dat leidde tot de aanhouding van de man later op de dag in Lansingerland. De toestand van de vrouw is inmiddels stabiel. Ze ligt in het ziekenhuis.

Het is niet bekend waarvoor de verdachte in de Pompekliniek zat.

Burgemeester Bruls geschrokken

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen zegt 'zeer geschrokken' te zijn van de onttrekking aan het verlof en het daaropvolgende gewelddadige incident waar de ontsnapte tbs'er verdachte van is.

De burgemeester is opgelucht dat de man dezelfde middag nog is aangehouden, maar wil wel nadere feiten van de kliniek horen over oorzaken en omstandigheden.

Deel dit artikel