Ankeiler: De gemeente Beuningen krijgt 124.000 euro toegewezen uit het zogeheten Winterfonds van de provincie Gelderland.

- De gemeente Beuningen krijgt 124.000 euro toegewezen uit het zogeheten Winterfonds van de provincie Gelderland. Nu de energieprijzen fors zijn gestegen, gaat de provincie maatschappelijke-, publieke- en sportvoorzieningen ondersteunen. Daarvoor is 10 miljoen euro gereserveerd, en heeft Beuningen (qua inwonertal) recht op een bijdrage van 124.000 euro.

Dit kwam onlangs in de gemeenteraad aan de orde. Gelderse sportverenigingen, exploitanten van dorpshuizen en bijvoorbeeld het midden- en kleinbedrijf (MKB) komen gedeeltelijk in aanmerking voor geld uit het Winterfonds. Een van de voorwaarden is wel "dat er voor deze groep nog niets is geregeld", zo sprak VVD-fractievoorzitter Karin van den Heuvel in de Beuningse gemeenteraad.

VVD: 'Winterfonds moet laagdrempelig zijn'

Van den Heuvel zei er vanuit te gaan dat men dit Winterfonds op een laagdrempelige manier bij alle betrokken partijen en mkb'ers in de gemeente zal introduceren. Volgens wethouder Steeg (economie) heeft de gemeente al een team samengesteld dat invulling gaat geven aan het Winterfonds. Om zoveel mogelijk ondernemers te bereiken, wordt hiervoor ook de centrummanager ingezet.

Raadslid David Schaftenaar van het CDA vroeg zich af wat voor effect het Winterfonds heeft op de Stroppenpot van de gemeente Beuningen. "Beide regelingen, Stroppenpot en Winterfonds, liggen in elkaars verlengde. Is daar al over nagedacht?", zo sprak Schaftenaar. Hij kreeg daar geen antwoord op vanuit het college van B&W, mede omdat het Winterfonds nog maar net bestaat.

Beuningen heeft Stroppenpot van kwart miljoen euro

Wethouder Steeg wees erop dat het Winterfonds vooral bedoeld is voor ondernemers die puur en alleen door de hoge energiekosten in de continuïteitsproblemen zijn gekomen. Ook moet men een specifiek contract hebben bij de energieleverancier.

De gemeente Beuningen heeft een potje van 250.000 euro gecreëerd voor mensen die in de knel komen door de hoge energieprijzen, ook wel stroppenpot genoemd. Daarnaast heeft de gemeenteraad een geldbedrag van 25.000 euro beschikbaar gesteld voor initiatieven die leiden tot meer saamhorigheid in de kernen van Beuningen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel