Ankeiler: Nijmegen gaat een loket openen met informatievoorziening en kennisuitwisseling over standslandbouwinitiatieven rondom de stad.

- Nijmegen gaat een loket openen met informatievoorziening en kennisuitwisseling over standslandbouwinitiatieven rondom de stad. Het Loket Stadslandbouw komt in eerste instantie in De Warmoes in de Historische Tuinderij Lent maar moet uiteindelijk op vier plekken in de stad komen.

Kennis uitwisselen

Sinds 2018, toen Nijmegen European Green Capital was, is veel aandacht gecreëerd voor stadslandbouw in Nijmegen en omgeving. De gemeenteraad gaf het college in november 2021 de opdracht om samen met in ieder geval de gemeente Heumen een ambitieuze visie te ontwikkelen voor duurzame en innovatieve stadslandbouw. Het Loket Stadslandbouw maakt onderdeel uit van de aanpak. “Op deze manier willen we het netwerk van stadslandbouwers in de stad ondersteunen”, zegt wethouder Cilia Daemen (GroenLinks). “Zij kunnen hier kennis uitwisselen. Maar ook andere inwoners kunnen hier terecht voor informatie over stadslandbouw, bijvoorbeeld wanneer zij zelf een initiatief willen opstarten. Ook is er koppeling met educatie. De HAN en de Radboud Universiteit sluiten daarbij aan.”

Niet alleen aan de zuidkant

Het Loket Stadslandbouw begint dus met één loket in Lent, maar moet dus op meer plekken in de stad komen. “Bijvoorbeeld ook in het centrum en aan de zuidkant van de stad. We kiezen er nu voor om het eerste loket in Nijmegen-Noord te openen, omdat veel stadslandbouwinitiatieven zich concentreren ten zuiden van de stad en het juist ook op andere plekken willen aanwakkeren.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.