Ankeiler: Op de Beurtvaartweg in Nijmegen is dinsdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken in een autobedrijf. De zwarte rookwolken zijn in de wijde omgeving zichtbaar.

- Op de Beurtvaartweg in Nijmegen is dinsdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken in een autobedrijf. De zwarte rookwolken zijn in de wijde omgeving zichtbaar. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met blussen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Update: Het sein brandmeester is gegeven. Zo meldt de Veiligheidsregio. De brandweer is nog wel bezig met nablussen.

Even na 14.00 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een brand aan de Beurtvaartweg. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid laat weten dat de brand begon in de werkplaats. Het hele pand vloog hierop in brand en kan als verloren beschouwd worden. "Er waren op dat moment mensen aan het werk", legt woordvoerder Jeroen Oomen uit. "Maar die konden op tijd het pand verlaten."

Volgens een videocorrespondent ter plaatse mocht een eerste bluspoging niet baten en breidde de brand zich uit. "We proberen uitbreiding naar de buren te voorkomen", vertelt Oomen. "Er zijn meerdere brandhaarden en we verwachten nog enkele uren bezig te zijn met blussen."

De oorzaak van de brand is nog onbekend. "Daar doen we op een later moment onderzoek naar, de prioriteit ligt nu bij blussen", vult Oomen aan.

Blusvoertuigen

De Veiligheidsregio meldt dat de brandweer vier blusvoertuigen inzet. Er wordt een watertransportsysteem ingezet om bluswater in de haven uit de Waal te pompen. Ook zijn er ondersteunende voertuigen.

De Veiligheidsregio waarschuwt mensen uit de rook te blijven. Ook adviseren ze omwonenden die last hebben van de rook om ramen en deuren te sluiten en om mechanische ventilatie uit te schakelen.

Meer over

Deel dit artikel