Ankeiler: Het college van B&W van Overbetuwe wil voor volgend jaar de OZB-belastingen in de gemeente met 4,3% verhogen, terwijl de rioolbelasting met 7,5% wordt verlaagd.

- Het college van B&W van Overbetuwe wil voor volgend jaar de OZB-belastingen in de gemeente met 4,3% verhogen, terwijl de rioolbelasting met 7,5% wordt verlaagd. Dinsdag zal de gemeenteraad zich buigen over de stijgingen.

Het merendeel van de gemeentelijke belastingen wordt verhoogd met 2,3%. Dit geldt onder meer voor de hondenbelasting en de marktplaatsen en standplaatsen. De reinigingsheffingen gaan met 5,4% omhoog. Dit geldt alleen voor het vaste bedrag; het bedrag per aanbieding container/ondergrondse container blijft gelijk.

De BIZ-heffing in Elst en Heteren gaat volgend jaar niet omhoog. In de BIZ investeren ondernemers in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. De gebruikers en eigenaren van panden in het centrum van Elst en Heteren, die niet als woning worden gebruikt, betalen hiervoor een BIZ-bijdrage aan de gemeente. De gemeente geeft de opbrengst in de vorm van subsidie door aan Stichting Centrummanagement Elst en het Centrummanagement Heteren, die hiervoor activiteiten uitvoeren.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.