Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: In het RN7 Regionieuws Weekoverzicht blikken we terug op het belangrijkste nieuws van de afgelopen week. In bijgevoegde video zijn de belangrijkste reportages te zien uit het RN7 Regionieuws.

- In het RN7 Regionieuws Weekoverzicht blikken we terug op het belangrijkste nieuws van de afgelopen week. In bijgevoegde video zijn de belangrijkste reportages te zien uit het RN7 Regionieuws. In dit artikel, onder de video, staan de belangrijkste artikelen per dag, van onze website.

Maandag: "Zoveel statushouders moet jouw gemeente dit jaar nog huisvesten"

REGIO - Gelderse gemeenten hebben nog zes weken om honderden statushouders onderdak te geven. Het aantal vluchtelingen met een verblijfsvergunning dat ze moeten huisvesten groeit volgend jaar, dus het probleem wordt alleen maar groter. Veel Gelderse gemeenten lopen ondertussen achter de feiten aan, zo blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland. > Lees verder.

Dinsdag: "Nijmegen vergoedt als eerste kosten voor wijzigen geslachtsregistratie"

NIJMEGEN - Wil je een ander paspoort of rijbewijs omdat je van geslacht bent veranderd? Dan vergoedt de gemeente Nijmegen de kosten hiervoor vanaf komend jaar. Die verandering wil het college doorvoeren. Ook de kosten van een deskundigenverklaring die noodzakelijk is voor een geslachtsverandering in officiële documenten worden vanaf volgend jaar vergoed. Nijmegen is de eerste gemeente die dit doet. > Lees verder.

Woensdag: "Van Nijmeegse wethouder naar Wijchense burgemeester"

WIJCHEN - "Voordat Wijchen een nieuwe burgemeester zocht, stond die gemeente voor mij al op nummer één om daar ooit burgemeester te worden. Een stukje van m'n hart ligt in Wijchen." Dat vertelt Renske Helmer-Englebert, nieuwe burgemeester van Wijchen, in een gesprek met RN7. Sinds afgelopen vrijdag volgt ze Marijke van Beek op. > Lees verder.

Donderdag: "Busritten in Gelderland volgend jaar fors duurder"

REGIO - Het reizen met de bus wordt in Gelderland volgend jaar fors duurder. De tariefsverhoging van 7,24 procent is de grootste stijging in vele jaren. Deze stijging is volgens de provincie Gelderland beduidend meer dan de gebruikelijke 2 á 3 procent, maar noodzakelijk vanwege de sterk gestegen brandstof- en loonkosten. > Lees verder.

Vrijdag: "Raad van State gaat eindelijk de knoop doorhakken: komt de railterminal er wel of niet?"

ELST - De eeuwige strijd tegen de Railterminal in Gelderland, is bijna op z’n einde. Maandag 28 november buigt de Raad van State zich over de bezwaren die de gemeente Overbetuwe en bezorgde burgers, verenigd in de actiegroep ‘Overbetuwe Overbelast’, hebben ingediend. De grote vraag is wie over zes weken in het gelijk wordt gesteld. > Lees verder.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel