Ankeiler: De gemeente Beuningen wil pleinen en parkeerplaatsen een veel meer parkachtige uitstraling geven.

- De gemeente Beuningen wil pleinen en parkeerplaatsen een veel meer parkachtige uitstraling geven. Op deze locaties kan veel steen en asfalt worden vervangen door groen, zonder dat er veel ingrijpende wijzigingen plaatsvinden. Op voorstel van VVD en GroenLinks heeft de gemeenteraad deze week besloten om hiervoor geld vrij te maken.

Groene of half verharde pleinen en parkeerplaatsen kunnen een bijdrage leveren aan klimaatadaptie en biodiversiteit, zonder dat ze hun (parkeer)functie verliezen. In en rondom het centrum van Beuningen en de andere dorpskernen zijn nog veel versteende plekken te vinden, die een vergroening moeten ondergaan, zo sprak GroenLinks-raadslid Freek van Teeseling in de gemeenteraad.

Nieuw Groenbeleidsplan aangenomen

Hij wees erop dat parken een veel fijnere omgeving bieden voor de inwoners dan versteende pleinen. Van Teeseling: Beuningen is een groene gemeente waar we trots op zijn, maar dat zou je ook in het centrum veel meer moeten kunnen terugzien. Het Mauritsplein, Amaliaplein, Laan 1945 in Weurt en het Van Ghentplein in Winssen zijn voorbeelden van plaatsen waar een parkachtige omgeving mogelijk is.

De gemeenteraad heeft deze week een nieuw Groenbeleidsplan aangenomen, maar daarin is volgens de gemeenteraad nog onvoldoende aandacht voor de vele 'versteende pleinen'. Het is nog onduidelijk hoeveel geld precies gemoeid is met het ombouwen van pleinen en parkeergelegenheden.

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel