Ankeiler: Het reizen met de bus wordt in Gelderland volgend jaar fors duurder. De tariefsverhoging van 7,24 procent is de grootste stijging in vele jaren.

- Het reizen met de bus wordt in Gelderland volgend jaar fors duurder. De tariefsverhoging van 7,24 procent is de grootste stijging in vele jaren. Deze stijging is volgens de provincie Gelderland beduidend meer dan de gebruikelijke 2 á 3 procent, maar noodzakelijk vanwege de sterk gestegen brandstof- en loonkosten.

De buurtbussen vallen in principe buiten de forse tariefsverhoging, omdat die worden georganiseerd door aparte buurtbusverenigingen. Zij rijden met vrijwillige chauffeurs, die meestal gepensioneerd zijn. Ook deze bussen hebben uiteraard veel last van de dure energieprijzen.

Exacte tarieven staan op website vervoerbedrijf

Het is niet gezegd dat de tarieven voor abonnementen één op één duurder worden met de tariefsverhoging van 7,24 procent. Aan sommige abonnementen zijn kortingsacties verbonden, zo meldt een woordvoerster van de provincie. Zij adviseert reizigers om voor exacte gegevens altijd de websites van de vervoersbedrijven te raadplegen.

De vervoerders zijn ook verantwoordelijk voor communicatie over de prijsaanpassingen die per 1 januari ingaan. Daarnaast moeten de vervoerders de reizigers informeren over eventuele nieuwe betaalwijzen in het openbaar vervoer.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel