Ankeiler: Het oude V&D complex in hartje Nijmegen zal naar hopen van ontwikkelaar MWPO begin 2024 een metamorfose ondergaan.

- Het oude V&D complex in hartje Nijmegen zal naar hopen van ontwikkelaar MWPO begin 2024 een metamorfose ondergaan. In het voorlopige ontwerp staat dat er onder andere winkels, een parkje op het dak en 180 stadswoningen zullen komen.

Sinds het faillissement van de V&D in 2015 staan de drie etages al leeg. De bedoeling is ook dat het gebouw wat hoger gaat worden tot aan zeven verdiepingen. Hier waren vorig jaar al een aantal horecaondernemers het niet mee eens, omdat zij onder andere bang waren voor schaduwval op hun terrassen. Na een aantal gesprekken en onderzoeken is de conclusie gekomen dat er geen schaduw op de terrassen zal vallen.

De woningen zijn stadsappartementen, studio’s en lofts. Van de 180 huurwoningen val twee derde onder de midden huur (onder de 1000 euro) of sociale huur (onder de 763 euro). Er wordt rekening gehouden met mensen die stedelijk willen wonen, dus huizen voor een of twee personen. Ook zijn er geen vaste parkeerplekken, maar wel een fietsenstalling beschikbaar voor de inwoners.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel