Ankeiler: Het gemeentehuis in Beuningen kleurt woensdagavond oranje. Niet voor het WK-voetbal, maar om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

- Het gemeentehuis in Beuningen kleurt woensdagavond oranje. Niet voor het WK-voetbal, maar om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Het initiatief komt van Orange The World, een organisatie die zich inzet voor vrouwenrechten. Officieel start de campagne pas aanstaande vrijdag tijdens de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, maar woensdagochtend gaf burgemeester Daphne Bergman al het startsein door een vlag met ‘stop geweld tegen vrouwen’ bij het gemeentehuis te hijsen.

Om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes worden tot met 10 december in de hele wereld gebouwen oranje uitgelicht. Ook in onze regio zullen meerdere gebouwen de komende weken oranje kleuren. De kleur staat voor zonsopgang, de dageraad in een toekomst zonder geweld.

Orange The World valt samen met het WK-voetbal dit jaar. Dit is toeval, want de campagne refereert niet aan het WK of de kleur van het Nederlandse voetbalteam. Gezien de discussie rond het organiserende land Qatar wil de gemeente Beuningen dat graag benadrukken.

Thema

Het thema van Orange The World is dit jaar 'preventie'. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt op signalering, melding en hulpverlening. Ben of ken je iemand die te maken heeft gehad met seksueel geweld? Kijk op de website van Orange The World voor enkele tips.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel