Bevat Video: Video
Ankeiler: Stichting Matchis is met een nieuwe actie gekomen voor bloedkankerpatiënten.

- Stichting Matchis is met een nieuwe actie gekomen voor bloedkankerpatiënten. Ze gaan namelijk warme sokken geven aan de patiënten, om hun voeten lekker warm te houden in de lastige tijd die ze tegemoetzien.

Stichting Matchis zet zich in voor mensen met bloedkanker en andere ernstige bloedziektes. Ze doen dat vooral door het zoeken naar mensen die stamcellen willen doneren. Deze transplantatie is namelijk noodzakelijk voor mensen met deze ziekte(s). Als ze dat niet krijgen, is de kans dat ze overlijden groot.

Sokken

De stichting zamelde voorheen alleen geld in voor de patiënten, maar besloot nu om het anders te doen door de sokken cadeau te geven. “Matchis wil deze groep patiënten een hartverwarmend en tegelijk praktisch cadeautje geven. Een paar matchende warme sokken als steuntje in de rug voor deze moeilijke en spannende tijd. Sokken komen voor in paren en wij hopen dat de patiënten ook snel een paar mogen vormen met een geschikte donor. Onze doelstelling is om in de koude decembermaand de eerste hartverwarmende cadeautjes aan te kunnen bieden.”

Vaak worden bij mensen die (ernstig) ziek zijn een bosje bloemen afgeleverd, maar bij deze groep gaat dat niet, vertelt Hanneke van Schadewijk van het Radboudumc. ”Ze mogen geen verse bloemen ontvangen, omdat potwater ook bacteriën bevat. Patiënten zijn nu wat meer vatbaar door hun verminderende weerstand door de chemo- en radiotherapie die wij ze geven, dus dat maakt dat wij geen verse planten of bloemen op de afdeling willen.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel