Ankeiler: De aangekondigde vierdaagse busstaking in het openbaar vervoer, die op maandag 12 december zou beginnen, is voorlopig opgeschort tot januari volgend jaar.

- De aangekondigde vierdaagse busstaking in het openbaar vervoer, die op maandag 12 december zou beginnen, is voorlopig opgeschort tot januari volgend jaar. Dat betekent dat alle reizigers die afhankelijk zijn van het OV niet bang hoeven te zijn voor een busstaking tijdens de komende feestdagen.

Volgens een woordvoerder van Vervoersbond FNV gaan de betrokken vakbonden en de werkgevers van de vervoersbedrijven op 9 december opnieuw met elkaar overleggen. Dat gebeurt op uitnodiging van de werkgevers. De woordvoerder gaat er vanuit dat de werkgevers met serieuze voorstellen zullen komen. "Anders heeft het geen zin om ons uit te nodigen," zo stelt hij.

Chauffeurs willen forse salarisverhoging

De andere bonden zijn eerder dit jaar wel akkoord gegaan met de cao-voorstellen van de werkgevers in het OV. De FNV organiseerde in het voorjaar al estafette-stakingen voor een betere cao. In oktober was er een drie dagen durende landelijke staking.

De buschauffeurs willen een forse salarisverhoging ter compensatie van de enorm hoge inflatie in ons land. Ook moet het busvervoer aantrekkelijker worden, zodat er nieuw personeel kan worden aangetrokken. Nu is er veel verloop onder het personeel en een stijgende werkdruk, zo stelt de FNV. Dit is volgens de vakbond mede de reden voor een hoog ziekteverzuim bij de vervoersbedrijven.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel