Bevat Video: Video
Ankeiler: HAN-studenten van verschillende opleidingen houden op zaterdag 10 december een kledingbeurs, genaamd 'Samen warm de winter doorkomen'.

- HAN-studenten van verschillende opleidingen houden op zaterdag 10 december een kledingbeurs, genaamd 'Samen warm de winter doorkomen'. Tijdens deze beurs zamelen studenten kleding in voor stichting de Kledingbank in Nijmegen en wordt er met de ingezamelde kleding een modeshow gehouden. Op die manier hopen de HAN-studenten de naamsbekendheid van de Kledingbank te vergroten.

De hogeschool HAN had de Kledingbank benaderd en gevraagd of ze ervoor openstaan dat studenten een evenement voor hen organiseren. Vervolgens zijn er twee medewerkers van de stichting en een aantal HAN-studenten gaan speeddaten. Tijdens het 'daten' is gebleken dat beide partijen goed bij elkaar passen voor het project.

Inmiddels zijn de studenten druk bezig met de voorbereidingen van de kledingbeurs en "de samenwerking verloopt nog steeds op rolletjes", vertelt Peter Reijers, medewerker van de kledingbank.

Evenement

De studenten hebben het evenement 'Samen warm de winter doorkomen' bedacht. De dag staat volgepland met creatieve activiteiten, met als afsluiting de modeshow 'Krijg de kleren!'. "Mensen die hier normaal komen, krijgen ook echt kleren", zegt Laura Erren, een van de studenten.

Inzameling

De studenten roepen op om tijdens het evenement kleding te doneren. Vooral jongenskleren kan de stichting goed gebruiken. Het evenement is gratis te bezoeken en aanmelden kan via de website van de kledingbank.

šŸ’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel