Ankeiler: In Beuningen komt de gemeenteraad elk jaar op bezoek bij de vier kernen van de gemeente onder het motto "Raad op Locatie".

- In Beuningen komt de gemeenteraad elk jaar op bezoek bij de vier kernen van de gemeente onder het motto "Raad op Locatie". Hier kunnen de inwoners op een laagdrempelige manier kennismaken met de raadsleden.

Op donderdag 24 november vindt de tweede editie van dit project plaats in dorpshuis 'De Lèghe Polder' aan de Schoolstraat 16 in Beuningen. De eerst 'Raad op Locatie' was eind april in dorpshuis 'De Kloosterhof' in Weurt.

Het is de bedoeling dat de voltallige gemeenteraad op een informele wijze in gesprek komt met de inwoners en dat onder het genot van een drankje en een hapje. In verschillende groepen stellen raadsleden en inwoners zich aan elkaar voor.

Nieuwe opzet vervangt voormalige 'Open Podium'

In principe kunnen alle mogelijke soorten onderwerpen bij de gesprekken aan bod komen. Dat gebeurt doelbewust een keer niet in de raadszaal, maar juist op een plek waar de inwoners zich beter thuis voelen.

In deze nieuwe opzet vervangt 'Raad op Locatie' het oude ‘Open Podium’, waarbij inwoners tijdens een raadsvergadering aandacht vroegen voor een onderwerp. De avond in 'De Lèghe Polder' duurt van 19.45 tot 21.00 uur, met een inloop vanaf 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via een mail naar griffie@beuningen.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel