Ankeiler: Het was dinsdagochtend erg druk op de Gelderse snelwegen. Rond 08.30 uur stond er volgens de ANWB ruim 200 kilometer file, vooral als gevolg van ongelukken.

- Het was dinsdagochtend erg druk op de Gelderse snelwegen. Rond 08.30 uur stond er volgens de ANWB ruim 200 kilometer file, vooral als gevolg van ongelukken.

Het was vooral raak op de A50 en A15. Die laatste snelweg zat in de richting van Nijmegen dicht vanwege een ongeval bij knooppunt Valburg. Volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat was een aanhanger losgeschoten van een busje. Een achteropkomende auto kwam ermee in botsing en raakte daardoor zwaar beschadigd

Het ongeval veroorzaakte een lange file tussen Ochten en knooppunt Valburg. Verkeer werd vanaf Echteld omgeleid via de N323 en N322.

Ongevallen op A50

Op de A50 richting Arnhem gebeurde ook een ongeluk, volgens Rijkswaterstaat vlak voor de afrit Schaarsbergen. En kort daarna ging het ook mis bij knooppunt Valburg, in de ander rijrichting. Aan beide kanten ontstond een lange file.

In heel Nederland was het overigens 's ochtends druk op de weg. Op het hoogtepunt, rond 8.25 uur, stond er bijna 900 kilometer file.

Deel dit artikel