Ankeiler: De gemeente Wijchen verdubbelt de opbrengst van de oproep die de Voedselbank en Stichting Vincentius doen aan mensen die hun energiecompensatie van twee keer 190 euro te doneren ten behoeve voor mensen die de steun harder nodig hebben.

- De gemeente Wijchen verdubbelt de opbrengst van de oproep die de Voedselbank en Stichting Vincentius doen aan mensen die hun energiecompensatie van twee keer 190 euro te doneren ten behoeve voor mensen die de steun harder nodig hebben. Daartoe heeft de gemeenteraad het college unaniem per motie opgeroepen. De gemeente draagt daardoor minimaal 5.000 en maximaal 10.000 euro bij.

Winterperiode

Stichting Vincentius Wijchen en de Voedselbank Wijchen hebben deze winter extra plannen hebben om mensen die het financieel erg krap hebben door de winterperiode heen te helpen, bijvoorbeeld door het verstrekken van fleecedekens, toiletartikelen, kerstpakketten en extra voedselpakketten. De Voedselbank en Stichting Vincentius vragen aandacht voor hun actie in een door The Lions Wijchen gesponsorde advertentie in de Wegwijs.

“Uitzonderlijk jaar”

Eerste indiener van de motie is CDA-raadslid Feijke Detiger. “2022 is een uitzonderlijk jaar, ook voor Wijchenaren”, zegt zij. “Iedereen merkt de gevolgen van de oorlog in Oekraïne, de hogere energie- en voedselprijzen en allerlei andere gebruiksartikelen die sterk in prijs zijn gestegen. Dit treft inwoners met een krappe beurs, die al nauwelijks konden rondkomen, het hardst. Daar komt nu een groep inwoners bij die nét buiten de overheidsregelingen valt en daardoor nauwelijks nog rond kan komen.”

“Kracht van Wijchen”

Het bedrag dat de gemeente bijdraagt, wordt gelijk verdeeld over beide partijen, zodat zij hun geplande acties ten uitvoer kunnen brengen. Wethouder Nick Derks (VVD) prijst het initiatief. “Dit geeft blijk van de kracht van Wijchen. Het is een hartverwarmend initiatief waarvan wij zeker de waarde zien.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.