Ankeiler: Coffeeshop Dreadlock & Jetset verdwijnt uit de Vlaamsegas in het centrum van Nijmegen.

- Coffeeshop Dreadlock & Jetset verdwijnt uit de Vlaamsegas in het centrum van Nijmegen. De gemeente koopt het pand waar de coffeeshop in gevestigd is, omdat men het gebied wel herontwikkelen en een facelift wil geven. Op die manier wil de gemeente de leefbaarheid van de verloederde omgeving verbeteren.

Minder coffeeshops

De aankoop van het pand op Vlaamsegas 7 past in de plannen van de gemeente, zowel voor het aanpakken van het gebied, maar ook voor de eerder door burgemeester Bruls uitgesproken wens om het aantal coffeeshops in het gebied omlaag te brengen. De burgemeester benadrukt echter wel dat de aankoop van dit pand waarin een coffeeshop gevestigd zit op zichzelf staat. “Het is niet zo dat er een hele rits coffeeshops op de nominatie staat om op deze manier opgekocht te worden.” Wel gaat het om een strategische aankoop, zegt wethouder Noël Vergunst (GroenLinks). “We willen regie houden op de ontwikkeling van dit gebeid om te voorkomen dat er andere pandeigenaren komen die daar niet aan willen bijdragen.”

Concrete plannen

In 2019 maakte het toenmalige college al haar plannen bekend om het gebied rondom de Vlaamsegas onder handen te nemen door het van een opknapbeurt te voorzien en er nieuwe woningen te realiseren. De reden dat het zo lang duurt voordat er concrete plannen naar buiten gebracht worden, heeft volgens Vergunst te maken met de slechte staat van het vastgoed in het gebied. “Over enkele maanden verwachten wat dat we meer bekend kunnen maken over wat er hier precies staat te gebeuren”, zegt de wethouder. “In ieder geval gaat het om gebouwen die passen bij de uitstraling die dit gebied hoort te hebben. De bedoeling is dat er middeldure huurwoningen komen, omdat er in de omgeving al vrij veel goedkope huurwoningen zijn. We willen dat zowel bewoners als ondernemers zich hier prettiger gaan voelen.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel